Džindić: Igman Konjic je jedna od najboljih fabrika na svijetu

Datum:

Zemlja koja ima namjensku industriju ima ogromne resurse i šanse, što je posebno važno ako imate u vidu ovo što se trenutno dešava u svijetu, istakao je Džindić

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je posjetio fabriku namjenske industrije Igman Konjic, gdje je održao sastanak s Upravom na čelu sa direktorom Đahidom Muratbegovićem.

Direktor je upoznao ministra sa poslovanjem Igmana u ovoj godini i planovima do kraja godine.

– Igman je nastavio sa pozitivnim poslovanjem i stvaranjem novih vrijednosti što je, između ostalog, i rezultat politike Ministarstva kojom je cjelokupan profit prethodnih godina usmjeravan u nove investicije – rekao je ministar Džindić, te dodao da je “Igman u proteklih pet godina pokrenuo dvije potpuno nove linije i nekoliko potpuno novih proizvoda, te modernizirao ostale”.

  • Slikano tokom današnje posjete

    Slikano tokom današnje posjete

    FOTO: FENA


– Tokom mog mandata povećan je broj uposlenih za više od 400 radnika, a svi parametri poslovanja su udvostručeni, što pokazuje da je Igman jedna od najboljih fabrika na svijetu. Zemlja koja ima namjensku industriju ima ogromne resurse i šanse, što je posebno važno ako imate u vidu ovo što se trenutno dešava u svijetu. To je naša najbrže rastuća grana. Naša intencija je proširenje proizvodnje, povećanje broja radnih mjesta, rast izvoza, prometa i investicija – istakao je Džindić.

Direktor Muratbegović je istakao da u narednom periodu očekuje još bolje poslovne rezultate gdje važnu ulogu ima i podrška ministra Džindića.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Podijeli vijest:

Prijavi se

spot_imgspot_img

Popularno

Vezani članci
POVEZANE NOVOSTI

Preminuo Petar Mićić, član zlatne generacije NK Čelik

S tužnim srcem su u NK Čelik primili vijest...

Uskoro u Zenici: ekskluzivna radionica fotožurnalizma s italijanskim fotografom Enricom Dagninom

KUMA International vas poziva da se prijavite na radionicu...

Sebija i Bakir Izetbegović glasali, on poručio: Ja ću, ako Bog da, pobijediti

Osjećam se veselo i sunčano kao i ovaj dan,...