Ljubav prema igračkama prerasla u kolekciju od 5.000 primjeraka

Datum:

U većini slučajeva igračke su predmeti koji se uglavnom vežu za period djetinjstva, ali ne i u slučaju 31-godišnjeg Mesuta Buluta iz Istanbula.

Bulut je kao dječak osjetio posebnu vezu sa igračkama i tada je odlučio sakupljati ih. Strast prema igračkama danas je bogata kolekcija od oko 5.000 raznovrsnih igračaka. Kada više nisu mogle stati u kutije i ormariće, Bulut je odlučio svojim igračkama posvetiti cijelu jednu sobu.

Automobili, različite figure, samo su neki od primjeraka u bogatoj Bulutovoj kolekciji. I danas pazi na svoje igračke. Sve su kvalitetne i dobro očuvane, a odražavaju stilove različitih razdoblja. Bulut vodi listu igračaka, te napamet zna koja je na kojoj polici.

– To je jedna posebna veza još od malih nogu. Gdje god da pogledam želim da vidim svoje igračke. Kad sam bio mlađi, igrao sam se i skupljao ih. Kad sam odrastao, vidio sam da ne mogu odustati od toga i počeo sam ih još intenzivnije sakupljati. Iako u početku nisam imao izložbeni prostor, držao sam ih po ladicama, onda je ta ljubav prerasla u ovo što danas imam – pojasnio je Bulut.

– Bude razmjena, bude poklanjanja. Također posjećujem buvljake, ali izrada kolekcije je nešto što zahtijeva dodatno vrijeme i strpljenje. Ima deset serija, na primjer, vi ih imate devet. Bilo je trenutaka kada sam mjesecima tragao za nekom – ispričao je Bulut.

Dodao je kako u njegovoj sobi s igračkama često borave djeca njegovih rođaka, te kako znaju satima ne izlaziti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Podijeli vijest:

Prijavi se

spot_imgspot_img

Popularno

Vezani članci
POVEZANE NOVOSTI

Preminuo Petar Mićić, član zlatne generacije NK Čelik

S tužnim srcem su u NK Čelik primili vijest...

Uskoro u Zenici: ekskluzivna radionica fotožurnalizma s italijanskim fotografom Enricom Dagninom

KUMA International vas poziva da se prijavite na radionicu...

LJUDSKI GEST: Motor pukao na dva dijela, Kenan Uzunović prvi pomogao vozaču

U Bilješevu kod Kaknja jučer oko 18 sati dogodila...