Radnik s posla otišao dvije minute ranije, šef ga dočekao na parkingu i otpustio

Datum:

Kako pišu austrijski mediji, uposlenik je radio kao inžinjer prodaje za visokotehnološku kompaniju. Budući da je više puta bio angažovan i za tehničku podršku, jedva da mu je ostalo vremena za njegov stvarnu zadaću, odnosno, brigu o klijentima.

Na problem je upozorio šefa kompanije, no rečeno mu je da može raditi i prekovremeno, a ako to ne uspije, na svoje klijente može paziti u slobodno vrijeme. Deset sati prekovremenog mjesečno ionako je “normalno”.

Do tada je, međutim, uposlenik već odradio više od 130 sati prekovremenog rada. Kada je isti dan, na kraju uobičajenog radnog vremena u kompaniji, uposlenik otišao u kupovinu u najbliži supermarket, na parkiralištu ga je dočekao šef koji ga je na mjestu obavijestio o otkazu uz obrazloženje da se s posla odjavio već u 16:28, dakle 2 minute prerano.

Bez automobila i bez centa da kupi barem autobusku kartu, potpuno zbunjeni uposlenik morao je sat i pol čekati da ga njegova djevojka dođe pokupiti. Odmah je kontaktirao Radničku komoru u Bečkom Novom Mjestu. Međutim, intervencija kod poslodavca zbog neopravdanog otkaza nije uspjela. Kompanija je čak uložila prigovor na intervencijsko pismo.

Tako je slučaj završio pred radnim i socijalnim sudom, za šta je AK Donja Austrija dao muškarcu besplatnu pravnu zaštitu da podnese tužbu protiv otkaza, prenosi

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Podijeli vijest:

Prijavi se

spot_imgspot_img

Popularno

Vezani članci
POVEZANE NOVOSTI

Medvjed ušao u prodavnicu i odnio namirnice, uposlenik ostao šokiran

Neobična situacija dogodila se nedavno kada je u jednu prodavnicu...

Bojler najviše troši u domaćinstvu – kako uštedjeti struju na njemu

Dok cijene energenata intenzivno rastu, mnogi traže načine kako...

Pekmez od jabuka priprema se po receptu koji se prenosi s koljena na koljeno

U bratunačkom selu Pobuđe organizovani su prvi „Dani pekmeza“...

Ljubav prema igračkama prerasla u kolekciju od 5.000 primjeraka

U većini slučajeva igračke su predmeti koji se uglavnom...