Vodeći proizvođač kartonske ambalaže u BiH radnicima danas isplaćuje po 1.000 KM jednokratne pomoći

Datum:

Među prvim kompanijama koje su svojim radnicima podijelile jednokratnu pomoć, ubraja se i firma Neimax iz Visokog koja će danas za svojih 66 radnika uplatiti po 1.000 KM.

Na ovaj način firma Neimax je jedna od samo nekoliko kompanija iz realnog sektora u BiH, koja je postupila u skladu sa preporukom Vlade Federacije BiH u Uredbi za pomoć radnicima u vrijeme inflacije i rasta indexa potrošačkih cijena.

“Sa zadovoljstvom mogu potvrditi da smo danas isplatili svakom našem radniku po 1.000 KM pomoći. Procijenili smo da je sada najbolji momenat obzirom na potražnju ogrjeva, stalan rast cijena ali i sve neizvjesnije prognoze o cijenama energenata za ovu zimu. Vjerujemo da će ovaj iznos pomoći radnicima u svakodnevnim troškovima”, ističe komercijalni direktor Neimaxa Ermin Neimarlija.

Uprava firme Neimax iz Visokog jedna je od rijetkih koja je u vremenu pandemije i velikih poslovnih izazova pokazala značajnu odgovornost, pa su početkom godine kao odgovor na rast troškova života, povećali plate radnicima.

“Nadamo se da će naš primjer biti motivacija i drugim poslodavcima da zajedno kreiramo povoljno radno okruženje i zadržimo uposlenike i ostvarimo planirane poslovne rezultate”, ističe Neimarlija.

Osnovan kao mala porodična firma prije 31 godinu, Neimax danas posluje na dvije lokacije u Visokom, zapošljava 66 radnika i strana tržišta osvaja proizvodima koji su se do danas uglavnom uvozili u Bosnu i Hercegovinu.

Neimax proizvodi dvoslojni, troslojni i petoslojni valoviti karton i kartonsku ambalažu u B, C, R, BC i BR valovima. Kao vodeći proizvođač valovitog kartona i transportnih kartonskih kutija u BiH, u Neimaxu su spremni odgovoriti na sve zahtjeve kupaca s punim razumijevanjem potreba industrije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Podijeli vijest:

Prijavi se

spot_imgspot_img

Popularno

Vezani članci
POVEZANE NOVOSTI

Ferrum Transporti

U svome dugugodišnjem poslovanju ostvarili smo značajne rezultate, te...

U Banovićima će se graditi najjača solarna elektrana u BiH

U Banovićima bi početkom naredne godine trebala početi gradnja...

Austoceste FBiH raspisale još jedan tender: Posao od 40 miliona KM

JP Autoceste FBiH danas je objavilo Poziv za dostavljane...

Na Banjalučkoj berzi promet od 1,1 milion KM

Na današnjem trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet...